Közkívánatra lista...


Bár legszívesebben visítanék a torokfájástól, hősiesen begépelem nektek a listát, ami most érkezett a 1000 und 1 Buch negyedéves példányába csúsztatva. Itt ugyanis a szerkesztők, a Stube szerkesztői és a KJM közösen összeállítottak egy Leporellót 2012 legjobb könyveiből.
(Azt már meg sem kérdezem, hogy odahaza ilyen miért nincs.)
Na lássuk! Tekintve, hogy más szellemi termékét osztom meg kénytelenek lesztek elviselni a kommentárjaimat, hogy legális lehessen a dolog.




Képeskönyv: Mies van Hout: Heute bin ich - igen, igen, pontosan erről a könyvről beszéltem tegnap, mint otthon kiadhatatlanról.
Lorenz Pauli - Kathrin Schärer: Nur wir alle - lásd a Prae.hu-n megjelent cikkem
Jon Klassen: Wo ist mein Hut - lásd Prae.hu
Gyermekkönyv: Maris Putnins: Die wilden Pirroggenpiraten - ha jól értelmezem a leírtakat, akkor itt bizony tésztafélékkel van dolgunk, a kapitány hagymával és szalonnával van töltve. :D
Michael Roher: Oma, Huhn und Kümmelfritz - lásd Prae.hu
Brian Selznick: Wunderlicht - mindenki azt mond, amit akar én szerettem Hugo Cabret is, szerintem ez is tetszene, pláne, mert gyakorlatilag a Kőmajmok háza témáját dolgozza fel, csak... nos vélhetően egy kicsit élvezhetőbben.
Ifjúsági: Nina Blazon: Wolfszeit - töredelmesen bevallom, hogy én csak a Farkasok szövetsége című filmet ismertem a témában, pedig állítólag rengetegen foglalkoztak az 1765-67 között auvergne és Gévaudan határában történtek feltárásával. A farkasidő szintén ezzel a témával foglalkozik, a leírás alapján a főszereplő olyasféle figura lehet, mint az Álmosvölgy Crane-ja. A könyv viszont biztosan jó, különben nem lenne a listán.
Tamara Bach: Was vom Sommer übrig ist - lásd Prae.hu
John Green: Das Schicksal ist ein mieser Verräter - a rákos fiatalokról szóló könyv karrierje ott kezdődött, amikor a szerző feltette a youtubra a könyv reklámját és egy ígéretet, hogy aki rendel belőle vmi feltétellel, annak dedikált példányt küld. Sajnos a konkrét sztorit elfelejtettem, de mindegy is, a német irodalmi díjra is többször jelölt fiatal szerző műve egyértelműen rajta van a "Nem halhatsz meg mielőtt elolvastad" listámon. :)
Mindenkinek: Ingrid Godon és Toon Tellegen: Ich wünschte - ez tipikusan az a könyv, ami tuti a felnőtteknek tetszik és nem a gyerekeknek, vagy velem van baj. Láttam már a könyvet és a hideg ráz tőle. Egyébként egy portékönyv, amiben fura alakok kívának fura dolgokat fura fejeket vágva. Brrrrrr....
Robert Louis Stevenson: Der Pirat und der Apotheker - igen, igen A kincses sziget és a Dr. Jekyll írójának nem annyira ismer művéről van szó.
Ismeretterjesztő: Anke Kuhl und Alexandra Maxeiner: Alles lecker! - minden ami étel és evéskultúra vagy kaja és biológia.
Oscar Brenifier és Jaques Després: Was, wenn ich nicht der wäre, der ich bin? - a szerzőpáros egy másik, fotózásról szóló ismeretterjesztő könyvét lapoztuk már itthon, irtó jópofa, okos kis könyvek a nagyfejű asztronautafigurákkal. :)
Silke Vry: 13 optische Tricks, die du kennen solltest - hát ezt nem kell magyarázni, viszont legalább már tudom mit veszek a barátnőm fiának a szülinapjára, csak az apja nehogy elcsórja tőle! :D
Ifjúsági zsűri: Neal Shusterman: Vollendet - egy könyv a szervkereskedelemről a nem túl távoli jövőben. A leírás alapján olyan könyv, amit remélhetőleg egy kiváló fordító már fordít valahol, mert sajna a Móra Tabu sorozatába nem fér bele.
Erin Morgenstern: Az éjszakai cirkusz - hát ezt itthon a Libri már kiadta, igaz én még mindig nem olvastam.

Akkor most lehet nézelődni az amazonon vagy egyéb helyeken.
Betűdús szép estét mindenkinek!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János bácsi keljen fel :)

Fodor Sándor: Csipike -" az elfelejtett" meseregény

Szabó Lőrinc: Lóci meg a számok