Otthonmesék - FelHÍVÁS

Nagy Diána Otthonmesék 1.0



Az immár hagyománnyá váló Otthonmesék második évadával, az Utcáról Lakásba! Egyesület, az Író Cimborák, és az Illusztrátor Pajtások közös felhívásával jelentkezünk. 

Az Utcáról Lakásba! Egyesülettel abban hiszünk, hogy mindenkinek kell egy hely, amit otthonnak hívhat, hogy egy biztos otthon az emberi méltóság, és a társadalmi részvétel alapja. A munkánkat megismerhetitek a www.utcarollakasba.hu honlapunkon, és a www.facebook.com/utcarollakasba oldalunkon is. Szociális munkások vagyunk, de nem csak karitatív alapon dolgozunk: változást szeretnénk elérni abban, ahogy az emberek, és a közvélemény a szegénységről, és hajléktalanságról gondolkodik. Ebben gyakran partnereink a most újra mellénk álló író, és képzőművész barátaink is, így a tavalyi Otthonmesék kiállítást jövőre, 2021-ben, másodszor rendezzük meg, a két alkotói körrel karöltve. 


A kiállítás célja egyrészt egy online árverés lebonyolítása az alkotásokból, munkákból, amelynek bevétele az Egyesület munkáját támogatja. Másrészt közös gondolkodásra, alkotásra hívunk további alkotókat. 

Mutassuk meg együtt, mi mindent jelent az otthon és az otthontalanság! 

Az Otthonmesék kiállítás kép-szöveg párjait, 2021 március 19 és április 11 között, a Kelet Kávézóban (1114 Budapest, Bartók Béla út 29.) lehet megtekinteni, és párhuzamosan online árverésen lehet megvásárolni. 


A kiállításra, és aukcióra az otthontalanság - otthonra találás - otthonteremtés - otthonosság fogalmakhoz kapcsolódó alkotásokat (írásműveket, illusztrációkat illetve szöveg-illusztráció párokat) várunk az alábbi formai követelmények szerint:

Szövegek: max. 5000 karakter terjedelmű, a kapcsolódó írások szerkeszthető formátumban, e-mailen a következő címre: iro.cimborak@gmail.com

Képi alkotások: 21x30 cm, 30x40 cm 40x50 cm vagy 25x25 cm végformátumú (keretezett méret) képek JPG formátumban 200 dpi felbontásban a következő címre: lazarzso@gmail.com
A tavalyihoz hasonlóan örömmel várjuk az eredeti műveket is, ezekről az előbbi címen szeretnénk egyeztetni.


A műhelymunka (a tavalyi alkalomhoz hasonlóan) folyamatos, a végleges szöveg-kép párok leadási határideje 2021. február 14.


Tavaly rengeteg csodálatos alkotás született, új alkotó és alkotás párok, ismeretségek születtek. Támogatjuk és aktívan is segíteni szeretnénk alkotó párok egymásra találását, a már elkészült, szerkesztett munkákból galériát hozunk létre, hogy az egymással való párbeszéd, egymásra való reflektálás könnyebben megszülethessen. 


Mindenkinek volt egyszer otthona, egy hely, ahol biztonságban érezte magát, egy hely, amire vágyni lehet. Itthon lenni, biztonságban lenni. Úgy érkezni haza, hogy felidéződjenek az egyetemes emberi, boldog pillanatok, az ami egy embert emberré, egy otthont otthonná tesz. Bepillantást engedni a hétköznapokba, felmutatni milyen sokféle lehet ebben az űzött, bizonytalan időben egy igazi otthon.


Kérünk benneteket, segítsétek az egyesület munkáját, osszátok az ismerőseitek körében, különösen az aukciót, hiszen közös érdekünk az aukció és a kiállítás sikere. Köszönjük!



A aukcióhoz idén csatlakozik a Hetirajz csapata, az ő négyzetes formátumú rajzaikhoz max. 3000 karakter terjedelmű szövegeket várunk.

Az idei kiállításhoz az Egyesület kérésére külsős alkotók számára pályázatot hirdetünk. A pályaműveket Cimbora / Pajtás szakmai elbírálás alapján válogatjuk be az aukcióra. A pályázat határideje január 4-e, a beválogatott írásokhoz Pajtás illusztrációkat, a beválogatott illusztrációkhoz Cimbora szövegeket várunk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János bácsi keljen fel :)

Fodor Sándor: Csipike -" az elfelejtett" meseregény

Szabó Lőrinc: Lóci meg a számok