2009. november 10., kedd

könyv... könyv.... KÖNYV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rotraut Susanne Berner Böngészői nemcsak nézegetésre valók.
A sorozat négy egymástól független, mégis egymást kiegészítő kötetből áll, melyekben emberekkel, állatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, akiknek az életét egy egész éven át figyelmemmel kísérhetik.
A könyvek lapjain képpel elmesélt történetsorozatokat találhatnak, melyek mindig a következő lapon folytatódnak, és sokszor a következő könyvben teljesednek ki. Így egyszerre szemléltetnek folytonosságot és változást. 

A sorozatbeli szereplők élete a Téli böngésző-ben kezdődik.
Ezek a hétköznapi könyvek a gyerekeket a mindennapi életük bemutatásán keresztül:
         ösztönzik a látottak megfogalmazására,
         segítik észrevenni és megérteni az ok-okozat kapcsolatát,
         megtanítják a térben való tájékozódást a lap síkján és
         segítik megélni az időben való történések sorrendiségét.
  A könyvek az észrevett és megfogalmazott részletek alapján a gyerekeket mesefűzésre késztetik. A lapokon nincs szöveg, így minden alkalommal más történet kerekedik ki a böngészésből.
   
  Éjszakai böngésző
  Éjszaka borult Nekeresdfalvára. Békésen alszik a város. Vagy mégsem? Vannak, akik nagyon is ébren vannak! A könyvtárban izgalmas éjszakai olvasás zajlik, a rendőrök egy betörőt üldöznek a városon át, mások pedig a tűzijátékra igyekeznek a parkba.
  Denevérek, kóborló cicák és holdfényben andalgó szerelmesek népesítik be Nekeresdfalva csendes, alvó utcáit. És ha figyelsz, talán még a halk hortyogást is meghallod a langyos, nyári éjszakában…  A 2010. év Astrid Lindgren-díj jelöltje.
   Szerintem egész egyszerűen zseniális. A legtöbb helyen 2 éves kortól ajánlják, az én lányom már egy eves korától nézegeti, keménylapos, és van leporelló változata is. Rengeteg szót, kifejezést tanult így, sokáig az Őszi böngészó volt a kedvence a papagájt kellett folyton megkeresni, már az egész család sikítófrászt kapott a papagájtól, mire rájött, hogy ezer más érdekes dolog is van a könyvben.
  A másik kedvencem, hogy van benne egy babát váró család is, szépen nyomon lehet követni hogy gömbölyödik a néni, születik meg és cseperedik kicsit a baba.
  Itt kint Ausztriában különösen hasznos, hiszen megjelennek a német nyelvterület kiemelt ünnepei is, amik Magyarországon nem annyira érdekesek, lényegesek. Gondolok itt a tökfesztiválra, vagy a Laternenfest-re.

  3 megjegyzés:

  Virág írta...

  Van leporelló is??????????? Ne idegelj!!!!

  Pöszke írta...

  Nem tenném. :D
  http://www.amazon.de/Herbst-Wimmel-Leporello-Rotraut-Susanne-Berner/dp/380675134X/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1290253342&sr=8-16

  Az amazonon lehet kapni, vki szerint 4 méter...

  Virág írta...

  Te minket olvasgatsz vissza, én meg téged... :D:D
  Megnézem, ölni tudnék egy ilyenért, de 20 ojró....