2009. november 10., kedd

A sötétben látó tündér

Az Örkény István Színházban Pogány Judit főszereplésével évek óta nagy sikerrel játszott gyerekelőadás, A Sötétben Látó Tündér a Pagony Kiadó gondozásában végre könyv alakban is megszületett. A bemutató november 14-én, szombaton délután négykor lesz a Pagonyban, Pogány Judittal.
Bagossy László varázslatos, népmesei elemekből építkező, mégis nagyon mai meséje az utóbbi évek gyerekirodalmának egyik legszebb darabja – nem lehet, hogy ez csak látható-hallható, ez olvasható is kell, hogy legyen. A mesét az Ibby-díjas Takács Mari finom, érzékeny rajzai kísérik.

"Amikor a legnagyobb unokám három és fél évesen az Örkény Színházban megnézte A Sötétben Látó tündér című előadásunkat, lázrózsákkal az arcán jött ki a nézőtérről, megölelt, és csak ennyit mondott: nagyon szépet meséltél, nagymama. Boldog vagyok, hogy első mesélője lehettem ennek a csodálatos szövegnek, és örülök, hogy most mesekönyv formájában is eljuthat minden anyukához, apukához, nagymamához és nagypapához, akiknek szívből kívánom, hogy segítségével találják meg az otthoni, meghitt mesemondás varázslatos hangulatát" - vallja a fülszövegben Pogány Judit Kossuth-díjas színművész.

KÖNYVBEMUTATÓ
A könyv bemutatója november 14-én, szombaton délután négykor lesz a Pozsonyi Pagony Gyerekkönyvesboltban
Vendégeink: Bagossy László író-rendező, Takács Mari illusztrátor és Pogány Judit színművész.
Moderátor: Fenyő D. György.
A meséből részleteket mond: Pogány Judit

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Közönségtalálkozót szervezünk november 29-én, vasárnap az Örkény István Színház előcsarnokában (1075 Budapest, Madách tér 6.), a Sötétben Látó Tündér aznapi előadása után.
Pogány Judittal, Bagossy Lászlóval, Takács Marival és a könyv szerkesztőjével Mácsai Pál beszélget.

KIÁLLÍTÁS
Takács Marinak a könyvhöz készített illusztrációi november 5-től egy hónapon keresztül a Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galériájában (1022, Szilágyi Erzsébet fasor 26.) megtekinthetők.

Nincsenek megjegyzések: