Solymosi Bertold: Az erdő királya és más mesék | bookline

Solymosi Bertold: Az erdő királya és más mesék | bookline "Esti mesék egy favágó tollából: a három mimiről, akik a Kiskunság egyik erdejében élnek. Termetük apró, szárnyuk áttetsző, ruhájuk színes és kíváncsi tekintetük fürkésző. Közülük is a legkisebbik, Titi kalandjait mesélhetjük el gyermekünknek, akivel még sokáig beszélgethetünk azokról a jócselekedetekről és csínytevésekről, melyek Rókartúrral, Őnnel, az erdő királyával, Zekkel, a tó vén békájával, Pisszel, az erdei szalonkával, Rikivel, Kikivel és Rikikivel a vagány városi vércsékkel és még sok erdei-mezei állattal történnek. Mire pedig egy-egy mese végére érünk, gyermekünkkel együtt varázsolhatunk jó éjszakát. "

http://koponyanyihomok.blogspot.com

Itt pedig olvashatók ízelítők a mesékből.Engem lenyűgöztek.Kicsit Gárdonyi Gézás, kicsit Fekete Istvános. Érezni lehet rajtuk a természetet. Néhány mondattal, de láthatóan, érzékelhetően megrajzolja a szavaival a tájat. Olvasod, és ott vagy benne. Azt éreztem a néhány fent lévő mese olvasásakor, amit a Tüskevárékor, csomagolok és indulok, mert ott még béke van.
Most inkább csak nekitámasztom a homlokom az ablaknak és nézem a kinti havas fenyővel fedett domboldalt, ami szerintem hegy, az osztrákok szerint lekicsinylően csak domb, és örülök, hogy vannak még tiszta lelkű emberek, akik ilyen meséket tudnak írni.
Köszönöm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János bácsi keljen fel :)

Fodor Sándor: Csipike -" az elfelejtett" meseregény

Szabó Lőrinc: Lóci meg a számok