2009. december 11., péntek

Solymosi Bertold: Az erdő királya és más mesék | bookline

Solymosi Bertold: Az erdő királya és más mesék | bookline "Esti mesék egy favágó tollából: a három mimiről, akik a Kiskunság egyik erdejében élnek. Termetük apró, szárnyuk áttetsző, ruhájuk színes és kíváncsi tekintetük fürkésző. Közülük is a legkisebbik, Titi kalandjait mesélhetjük el gyermekünknek, akivel még sokáig beszélgethetünk azokról a jócselekedetekről és csínytevésekről, melyek Rókartúrral, Őnnel, az erdő királyával, Zekkel, a tó vén békájával, Pisszel, az erdei szalonkával, Rikivel, Kikivel és Rikikivel a vagány városi vércsékkel és még sok erdei-mezei állattal történnek. Mire pedig egy-egy mese végére érünk, gyermekünkkel együtt varázsolhatunk jó éjszakát. "

http://koponyanyihomok.blogspot.com

Itt pedig olvashatók ízelítők a mesékből.Engem lenyűgöztek.Kicsit Gárdonyi Gézás, kicsit Fekete Istvános. Érezni lehet rajtuk a természetet. Néhány mondattal, de láthatóan, érzékelhetően megrajzolja a szavaival a tájat. Olvasod, és ott vagy benne. Azt éreztem a néhány fent lévő mese olvasásakor, amit a Tüskevárékor, csomagolok és indulok, mert ott még béke van.
Most inkább csak nekitámasztom a homlokom az ablaknak és nézem a kinti havas fenyővel fedett domboldalt, ami szerintem hegy, az osztrákok szerint lekicsinylően csak domb, és örülök, hogy vannak még tiszta lelkű emberek, akik ilyen meséket tudnak írni.
Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések: