Nagyító alatt - Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő

A gyermekeink testi egészsége mellett nagyon fontos a szellemi, lelki is. Az utóbbi kialakításának nélkülözhetetlen feltétele a jó könyv. Ahogy nem tömjük naponta csokoládéval, édességgel és fagylalttal a gyereket, legalább ilyen gondosan és változatosan kell megválogatni a szellemi táplálékát is. 
Kevés olyan szülő van, aki ne hallott volna Bartos Erikáról és az Anna, Peti és Gergő sorozatról.


Megkockáztatom, a megítélése pont úgy megosztja az embereket, mint a csokoládé. Azt mindenesetre biztosan kijelenthető, hogy a gyerekek szeretik, de vizsgáljuk meg objektíven a dolgot.
Először is a kötetek vastagok, átlagosan 13 történettel, ehhez képest korrekt az ára. Képeskönyv, azaz nagy, színes képek, kevés szöveg, vagyis a legkisebb 1-3 éves korosztályt célozza meg. A kötetcímek Irány az óvoda!, Irány az iskola!, Kistestvér érkezik stb.
A látszólag tematizált kötetek nem igazolják az olvasói elvárásokat az iskolás könyvben összesen egy, azaz egy darab történet szól az iskoláról. A Kistestvér érkezikben valamivel jobb az arány, két történet szól a 13-ból a testvér születésével kapcsolatos dolgokról. Ez csak rendezés kérdése lenne, rengeteg történet van a 11 kötetben például Gergőről, amikor még kisbaba.

Folytatás...
A családinet.hu oldalon megjelent cikk. Légszíves ott kommenteljetek. Köszönöm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János bácsi keljen fel :)

Fodor Sándor: Csipike -" az elfelejtett" meseregény

Szabó Lőrinc: Lóci meg a számok