Karácsonyi könyvajánlók

Ahogy ígértem végigböngészem a karácsonyi, télapós témás könyveket.
Ezen a linken megnézhetitek a tavalyi listámat, lejjebb, meg az újabbak.

Hamarosan pedig listába szedem az egyéb újdonságokat.

Generál Press

Jutta Bauer
Emma karácsonya
Az Andersen-díjas Jutta Bauer kedves és bájos figurája, Emma ebben a könyvben megmutatja, hogyan készülhetünk a téli ünnepre.

ISBN: 978-963-643-255-3
Ár: 1 500 Ft
Formátum: 149x149 mm
Kötés: lapozó
Terjedelem: 16 oldal

Úgy várunk a karácsonyra!
Ajtócskát nyitunk naponta.

Csillagot sütni, énekelni, ajtócskákat nyitogatni…
És te mit csinálsz karácsonyestig?


Vivandra:



Jean-Philippe Arrou-Vignod
Liza és Micsoda karácsonya
Olivier Tallec illusztrációival
Vivandra Kft., 2009

Karácsony napja van, és még semmi nincs kész az ünnepre! Liza és Micsoda még gyorsan megírja a levelet, amiben részletezik, milyen ajándékokra vágynak, majd gyorsan sütnek-főznek, ünnepi koncertet tartanak, majd a paplan alá bújva izgatottan várják, vajon jön-e valaki…

Személy szerint nagyon szeretem Olivier Tallec illusztrációit, és bár pl. a Pagony is 5 éves kortól ajánlja a könyveket, de az én 3,5 évesem odáig meg vissza van Lizától ás Micsodától már most.

És egy másik ünnepre készülő könyv, sajnos ez nem magyarul.

Nadine Brun-Cosme
Nagy farkas & kis farkas
ill. Olivier Tallec
rendelhető itt.


És itt írtam már róla.










A Pagonynál:

Chris van Allsburg
A Mikulás-expressz
Míves Céh Bt., 2004
32 oldal, 290x230 mm, Kemény borító


Karácsony előestéjén már alszik a város, amikor egy kisfiú mesés kalandra indul: felszáll egy titokzatos vonatra, a Mikulás-expresszre. Amikor megérkezik az Északi-sarkra, a Mikulás neki adja az első karácsonyi ajándékot. A fiúcska választhatna, amit csak akar, ő azonban nem kér mást, csupán egy csengettyűta Mikulás szánjáról. Az ezüst száncsengő varázslatos csilingelését csak az hallhatja, aki igazán hisz a Mikulásban, és a karácsony csodájában. Furcsa és megható képeivel Chris Van Allsburg klasszikus karácsonyi történetet alkotott, amely éppolyan rejtélyes hangulatot idéz, mint előző műve, a jól ismert Jumanji.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

Mauri Kunnas
Mikulás és a varázsdob
Cartaphilus, 2007
48 oldal, 290x245 mm, Kemény borító


Mikuláshoz megérkeznek az utolsó karácsonyi kívánságlisták is - s köztük egy megsárgult papírra rajzolt különös ábra, Rascal aláírással. Ám sem Mikulás, sem a manói nem tudnak rájönni, mit ábrázol a kép, ezért Mikulás megbízza a manómestereket, hogy ki-ki a maga mestersége szerint készítsen ajándékot Rascalnak. Az ünnepi előkészületek már a végéhez közelednek, mégsincs minden rendben Mikulásfalván - valaki folyton borsot tör a Mikulás orra alá. Ki lehet az? És mi a szándéka vele?

Ezt a könyvet 4-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Csimota Kiadó:

Thierry Chapeau - Finy Petra
Fenyőlegenda
Csimota Kiadó
160x190 mm, 30 oldal, 
cérnafűzött, keménytábla, 
2010, ősz

Mese egy sebesült madárról a dermesztően hideg téli erdőben, ahol hasztalan keres menedéket magának. A kétségbeesett kis állat csak a fenyőfa segítségére számíthat.

Móra Kiadó

Móra Kiadó, 2010.
Szerkesztette: Merényi Ágnes
Reich Károly rajzaival

A mesék birodalma időtlen és örök. Hatvan év úgy repül el benne, akár egy pillanat. Királyfiak és rongyos pásztorfiúk vívnak sárkánnyal a gyönyörű királylányért, gonosz banyák varázsolják el a szépséges leányzókat, tündérek és aranyhalak teljesítik a szegény ember három kívánságát

Az idő múlását csak a mesék változása jelzi: lakótelepre költöznek a varázslók, megszólalnak a lyukas zoknik, nyulak kebelezik be a rókát és a farkast. Mesemutató egészíti ki a kötetet.
Ülj le a kedvenc fotelodba, vagy heverj végig az ágyon, és lapozz bele ebbe a könyvbe: vár a Mesebirodalom!

Noran Kiadó

Vitkolczi Ildikó
Walter, a falra festett sárkány
ISBN: 9789632830377

Apa, Anya és Lilla új lakásba költöznek, ahol a falak elszomorítóan fehérek és üresek, ezért Apa, Lilla kérésére, nekiáll festeni. Csak egy a gond: Apa egyáltalán nem tud festeni. Se fösteni. Még csak mázolni sem. Pingálni meg aztán végképp nem. Így Lilla szobájának falára fölkerül valami, amiről lehetetlen eldönteni, hogy az egy zöld dinoszaurusz, sárkány, vagy esetleg egy világbajnok méretű, tüskés és szeplős görögdinnye. Végül persze kiderül, hogy egy bánatos, vén sárkány került a falra, Walter nevezetű. És Walter világában csak úgy hemzsegnek a hívatlan jövevények: víziszonyos pelikánok, csigahajtó versenyről odatévedt tündérek, vagy éppen égből pottyant csillagok. E hívatlan vendégek társaságában Lilla és a bölcs sárkány újabb és újabb kalandokba keveredik. Ha meg akarod tudni, kik azok a ruznyákok, hogyan kell visszatenni egy csillagot az égre, vagy miféle új sport a bibircsókfoci, muszáj lesz elolvasnod ezt a könyvet!


Egmont Kiadó

Miklya Luzsányi Mónika
Zoknimanó karácsonya
illusztrálta Szalma Edit
Egmont Kiadó, 2010
24 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789636296353
Egy zoknimanóval nem könnyű az élet, főleg, ha közeledik a karácsony. Hogy miért? Mert a karácsony a zoknimanók legszomorúbb napja. Tudja ezt Soma is, és mindent megtesz érte, hogy a fenyőfa alatt mindenki boldog lehessen. Még Mikula, a zoknimanó is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János bácsi keljen fel :)

Fodor Sándor: Csipike -" az elfelejtett" meseregény

Szabó Lőrinc: Lóci meg a számok