Még szintén tavaly decemberben válaszoltam a prae.hu körkérdésére, de érdemes elolvasni a többiek válaszát is!

A Könyvmutatványosokra pedig VÉGRE ezt írtam.

Tersánszky Józsi Jenő: A rejtelmes bábu
Nem így terveztem, de végül örülök, hogy így alakult. Két éve karácsonykor éppen a Holnap Kiadó Tündér a vonaton című könyve mellett őriztem egy kis beteg álmát.
Most szintén egy Pásztohy Panka által illusztrált kötet mellett ülök, őrzőként látszólag csak a levest vigyázom a strázsán, amibe hirtelen ötlettől vezérelve nem éppen szokványos módon betűtésztát dobtam.
Őrizni kell a holnapot, vigyázni a kultúrát, s imádkozni, hogy a következő év (is) hozzon szellős márciust. Tersánszky Józsi Jenő mesekönyvétől verssorok kezdtek zsongani a fejemben. A kötet kiállítása gyönyörű, ebben még mindig nagyon jó a kiadó, Panka pedig nem egészen új oldaláról mutatkozott be, legalábbis a Subterranean címet viselő illusztrációja után. Mindenesetre a könyv illusztrációi finomak, érzékenyek, az óvodás korosztályhoz is közel hozzák a kicsit szokatlan nyelvezetű szövegeket. A széken hátradőlve abban a rendkívül kényelmes állapotban vagyok, hogy mivel minden negatív, kifogásolható aspektust felsoroltak mások a könyvvel kapcsolatban, (Pagony, Meseutca) így nekem marad a kissé szubjektív, pozitívumokra koncentráló hivatásos olvasó szerepköre.

Bővebben...

Megjegyzések

BorsheCraft üzenete…
Engem is itt vár a polcon : ))
Csak előbb még elolvasom párszor "A Sötétben Látó Tündér"-t és a "Volt egyszer egy"-et, mert azok most nagyon kedvesek és Verhovina madarai is hozzám repültek :) De olyan tempóban falom őket (a betűket, nem a madarakat), hogy magam is csodálkozom magamon. : )
Eszter üzenete…
Ez egy ilyen korszak, nálam is betűhabzsolási vírus ütötte fel a fejét! :D

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

János bácsi keljen fel :)

Fodor Sándor: Csipike -" az elfelejtett" meseregény

Szabó Lőrinc: Lóci meg a számok